Om Henrik

Hej, mitt namn är Henrik Karlsson och jag är av årsmodell -91 och bor i Solna utanför Stockholm.

Mitt mellannamn är David och 2014 gjorde jag några stora och omvälvande förändringar i mitt liv. Det var som att jag började ett helt nytt liv 2014 och därför har jag valt att kalla denna blogg för HDK14.se

Vad hände 2014?

2014 fick jag nog av mitt tragiska liv. Jag hade kommit till en plats av så mycket negativitet och hat mot mig själv att jag började fundera på att ta mitt liv. Dessa tankar ökade under början av året och i april hade jag seriösa tankar på att ta mitt liv. Jag läste mycket om självmord på internet och det blev på något sätt min räddning också.

Jag insåg att istället för att ta mitt liv kanske jag bara kan skita i allt och göra något extremt istället. Jag bestämde mig där och då för att jag ska ”lyckas” och bli lycklig och framgångsrik, annars tar jag livet av mig. Detta var som att få en kniv mot strupen vilket jag tror var bra i början då jag verkligen tog action.

Bakgrund

hemsk barndom hade jag

Jag växte upp in en familj som missbrukade. Både mamma och pappa var alkoholister och tog diverse droger. Fram till jag var ca 8 klarade de av vardagen bra, då var det mest på helger, enstaka kvällar och högtider som de spårade ur. Men sen blev det bara värre och värre.

Det blev allmänt känt att mina föräldrar var ”pundare” och jag blev mobbad från klass 4 och även hela högstadiet. Jag tog åt mig väldigt mycket och att gå till skolan var det värsta jag visste. Men det var inte mycket roligare att komma hem till två fulla föräldrar.

På gymnasiet gick det aningen bättre. Mina föräldrar skiljdes och pappa flyttade, jag har inte haft kontakt med honom sen dess, och jag bryr mig inte ett skit om honom längre. Min mamma började skärpa till sig lite och vardagen var hållbar.

Jag tog studenten 2010 och flyttade genast hemifrån. Jag är uppvuxen i Gävle och bestämde mig för att starta ett nytt liv i Stockholm. Jag fick ett jobb som lagerarbetare på ett litet lager i Jordbro. Jag trodde att nu skulle allt lösa sig. Helt anonym i en ny stad och alla möjligheter låg framför mig.

Men jag hade inga kompisar från barndomen/skolan och jag var nästan helt ensam på jobbet i Jordbro. Allt jag gjorde var att jobba, spela dataspel, kolla film och runka (haha). Jag hade aldrig kysst en tjej än mindre haft sex. Jag trodde att allt berodde på hur jag såg ut, att jag inte var ”snygg” nog. För det hade jag lärt mig, att det bara handlar om hur snygg man är för att få tjejer.

I varje fall, jag mådde sämre och sämre varefter åren gick. Helt ärligt hade jag knappt kontakt med någon. Det var endast min mormor, en morbror, en från gymnasiet och en extraarbetare på lagret jag pratade med under ca 4 år. Helt sjukt kan jag tycka nu i efterhand.

Förändringen

glädjen

Som jag skrev ovan så blev det till slut så illa våren 2014 att jag började planera att ta mitt liv.

Men sen hände det, i april 2014, när jag slösurfade webben och bara ville ta mitt liv. Då upptäckte jag något som kan kallas ”personlig utveckling”. Innan dess hade jag varit HELT fast i mina tankemönster. Tankemönster som gick på repeat och bara sa att jag var ful, dålig, värdelös och att ingen någonsin skulle kunna gilla mig.

Några sidor jag stötte på var denna och denna. Jag började även läsa böcker om personlig utveckling, mindset och attraktion. En av de mest inflytelserika böckerna för mig var Eckhart Tolles ”lev livet fullt ut” som handlar om att bryta identifikationen med egot. Jag insåg då vilken fånge jag varit i mitt intellekt.

Detta ska ni veta, var obeskrivligt stora händelser i mitt liv. Jag insåg att jag kunde bli vad jag ville, att jag dög som jag var. Visst, jag var fortfarande oskuld och kunde inte prata med tjejer utan att bli nervös. Men jag insåg att det behöver inte alltid vara så. Precis som man kan öva för att bli bättre på tennis kan man öva på att prata med tjejer. Jag insåg att alla mina tidigare hinder i livet hade jag själv satt upp! Det är svårt att förklara hur omvälvande detta var.

Vad hände sen?

Det som hände sen var att jag förändrade mitt liv i grunden. Jag skrev upp listor med mina mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Jag såg till att hitta ett nytt och mer socialt jobb. Jag gjorde listor med principer och strukturer för hur jag skulle leva. Jag började skapa massa positiva rutiner, såsom att meditera, prata med främlingar och så vidare.

Den absolut största förändringen skedde nog de första dagarna/veckorna när min hjärna helt skiftade från att hata mig till att älska mig. Sedan faller man såklart in i ett lite mer vardagsaktig mönster, även om jag utvecklades mycket det första året.

Hur ser det ut idag?

Idag jobbar jag fortfarande med mig själv, men inte lika intensivt. Jag började läsa på KTH denna hösten och har numera många vänner, både i klassen men även sånna jag träffade efter min förvandling. Jag skulle nästan beskriva mig som lycklig, även om det är en liten bit kvar dit.

Jag skapade denna bloggen för att dela med mig av mitt liv idag. Det är inte säkert att jag kommer skriva jättemycket om min personliga utveckling då jag ändå tycker om att hålla vissa detaljer för mig själv. Men jag har hittat flera nya intressen sen 2014 och dem kommer jag nog blogga en del om. Jag har börjat att träna boxning, löpning och styrketräning. Jag har även börjat laga mat på en mer seriös nivå och älskar att testa nya saker i köket. Ett annat intresse jag fått är fotboll, jag håller på AIK och har sett flera allsvenska matcher live.

Detta var ett ganska personligt inlägg och jag hoppas att ni kommer trivas här!

Vill ni komma i kontakt med mig gör ni det här.